Najad Yachts flyttar nyproduktion av segelbåtar till Henån efter förvärv av Orust Yacht Service Najad Yachts AB:s moderbolag, har förvärvat Orust Yacht Service AB med tillhörande fastigheter i Henån på Orust. Najad som tillverkar kvalitetssegelbåtar, flyttar därmed tillbaka produktionen till Henån och bolagets tidigare produktionslokaler. Genom förvärvet säkerställs att befintlig erfarenhet och infrastruktur kan nyttjas fullt ut för att öka produktionen och leverera högkvalitativa båtar. Se länk; https://najad.se/najad-yachts-moves-production-back-to-orust-following-the-acquisition-of-orust-yach...

Som tidigare meddelats blir Najad Yachts och Arcona Yachts två separata bolag. Med anledning av detta blir Fredrik Malmqvist ny VD för Najad. Det kommer verkligen att vara både inspirerande och roligt att följa Fredrik när han vidareutvecklar Najad” - kommenterar Håkan Eksandh, ägare av Najad Yachts AB.Vi hälsar de nytillkomna medlemmarna under året välkomna till Najadklubben Väst.
Vilka det är ser ni under förstasidan längst ner till vänster under "Nya medlemmar under året"
Det finns nu även ett uppdaterat medlemsregister from. 2022-02-14 under "Login/Medlemmar".
OBS! Kontrollera att dina uppgifter stämmer och meddela oss via mail om något skall ändras eller kompletteras (rödmarkerat). Det är viktigt att uppgifterna är rätt då vi använder dessa för medlemsutskick etc.

Den 16 nov. var det dags för årets traditionella träff i Henån.
Närmare 40 medlemmar trotsade regn o rusk och mötte upp på Orust Yacht Service (OYS).
Det var roligt att se att också så många nya medlemmar hörsammat kallelsen.
Claes Samuelsson från Orust Yacht Service visade oss runt i varvslokalerna och hallarna i marinan. För er som inte var där finns en sammanfattning i mappen "Aktiviteter/2019 på hemsidan".

På en välbesökt teknikkväll gav Oscar Larsson mycket givande information om det intressanta och aktuella ämnet, båtbatterier. Denna gång med fokus på jämförelse mellan olika batterityper avseende livslängd laddbarhet och pris kr/kW. Läs mer om detta under mappen Aktiviteter/2020.

Den 27 februari samlades ett tjugotal av Najadklubben västs medlemmar för ett studiebesök hos Rutgerson marin i Marstrand.
Företaget är familjeägt och grundades 1976 av Göran Rutgerson.
Rutgerson Marin är en av världens ledande tillverkare av segel- och däcksbeslag och har hela världen som sin marknad. 85 % av produktionen går på export.
Läs mer om detta i den pdf-filen!

XLNT Yachting och Lange Maritim ordnar en gemensam visningshelg 2-3 mars i Henån.
Flera av de segelbåtar som är till försäljning genom XLNT  vinterförvaras inomhus på Yacht Center i Henån och kan därför visas på ett enkelt och komfortabelt sätt.
Den som är intresserad av att köpa en bra båt i andra hand kan, nu före "vårrushen" sätter in, titta på olika båtar och få gott om tid till att planera sjösättning. På kontoret i hamnen kommer Lange Maritime att presentera tekniken med Parsailor, "spinnakern med vinge".
Se mer i pdf-filen!

Den 1 december samlades 37 av Najadklubben västs medlemmar på den årliga varvsträffen i Henån.
Jimmy Johansson från Orust Yacht Service visade oss runt i varvslokalerna och hallen för vinterliggare. För er som inte var där finns en sammanfattning i mappen "Aktiviteter/2018 på hemsidan".

För er som inte var där finns nu en sammanfattning av lite viktiga rigginställningar och segeltrimtips.
Se mappen aktiviteter/2018 på hemsidan.

Najadklubben Väst har tagit fram en dekal att sätta på bilen, båten eller där ni vill. Samma storlek som sjöräddningens runda dekal. Deltagarna vid någon av klubbens egna aktiviteter framöver, får två st. per båt. Till dom som inte kunnat deltaga skickas dekalerna ut i april. Dekalens utseende ser via denna länk.
Segla lugnt, Styrelsen