Najadklubben väst var inbjudna till Najadvarvet i Henån för att se det första skrovet av Najad 450 CC next generation.

Den 25 april samlades drygt 20 medlemmar för att se det pågående bygget av första nya Najad 450CC next generation, Najadvarvets nystart av fler Najadbåtar.

Najads vd Fredrik Malmqvist gav oss en detaljerad information av förändringar som görs i den nya generationen, bland annat mycket mer ljusinsläpp, en ny design på akterspegel och förskepp, ändrade material, förstärkta skott, ny förpik och en vattentät förvaring på fördäck för segel.

Läs reportaget i länk;  pdf-filen !


I slutet av januari var vi ett tiotal medlemmar från Najadklubben väst som besökte segelloftet UK.

Anders Nordström berättade om att produktionen framför allt sker i Hong-Kong, Tyskland och Turkiet. Hong-Kong är störst med ca 70 anställda.

Läs mer om detta i pdf-filen !

På den årliga varvsträffen var vi ca 40 förväntansfulla Najadägare som fick en inblick i varvets framtid.  

Najad Yachts AB bildades i våras, och ny VD är Fredrik Malmqvist.

Hexiron AB som äger Najad Yachts köpte i somras också Orust Yacht Service, och ny VD för OYS är Andreas Samuelsson.

Läs mer om detta i pdf-filen!

Den 2 oktober samlades drygt tjugo av Najadklubben västs medlemmar på en klubbträff hos Erlandsons Brygga o Benns i Sisjön. Även Arconaklubbens medlemmar var inbjudna.

Förutom personal från Erlandsons så var även representanter på plats från leverantörerna, Comstedts, Seldén, och Thermoprodukter.

Läs mer om detta i pdf-filen  !    

Najad Yachts flyttar nyproduktion av segelbåtar till Henån efter förvärv av Orust Yacht Service Najad Yachts AB:s moderbolag, har förvärvat Orust Yacht Service AB med tillhörande fastigheter i Henån på Orust. Najad som tillverkar kvalitetssegelbåtar, flyttar därmed tillbaka produktionen till Henån och bolagets tidigare produktionslokaler. Genom förvärvet säkerställs att befintlig erfarenhet och infrastruktur kan nyttjas fullt ut för att öka produktionen och leverera högkvalitativa båtar. Se länk; https://najad.se/najad-yachts-moves-production-back-to-orust-following-the-acquisition-of-orust-yach...

Som tidigare meddelats blir Najad Yachts och Arcona Yachts två separata bolag. Med anledning av detta blir Fredrik Malmqvist ny VD för Najad. Det kommer verkligen att vara både inspirerande och roligt att följa Fredrik när han vidareutvecklar Najad” - kommenterar Håkan Eksandh, ägare av Najad Yachts AB.Vi hälsar de nytillkomna medlemmarna under året välkomna till Najadklubben Väst.
Vilka det är ser ni under förstasidan längst ner till vänster under "Nya medlemmar under året"
Det finns nu även ett uppdaterat medlemsregister from. 2022-02-14 under "Login/Medlemmar".
OBS! Kontrollera att dina uppgifter stämmer och meddela oss via mail om något skall ändras eller kompletteras (rödmarkerat). Det är viktigt att uppgifterna är rätt då vi använder dessa för medlemsutskick etc.

XLNT Yachting och Lange Maritim ordnar en gemensam visningshelg 2-3 mars i Henån.
Flera av de segelbåtar som är till försäljning genom XLNT  vinterförvaras inomhus på Yacht Center i Henån och kan därför visas på ett enkelt och komfortabelt sätt.
Den som är intresserad av att köpa en bra båt i andra hand kan, nu före "vårrushen" sätter in, titta på olika båtar och få gott om tid till att planera sjösättning. På kontoret i hamnen kommer Lange Maritime att presentera tekniken med Parsailor, "spinnakern med vinge".
Se mer i pdf-filen!

Den 27 februari samlades ett tjugotal av Najadklubben västs medlemmar för ett studiebesök hos Rutgerson marin i Marstrand.

Företaget är familjeägt och grundades 1976 av Göran Rutgerson.
Rutgerson Marin är en av världens ledande tillverkare av segel- och däcksbeslag och har hela världen som sin marknad. 85 % av produktionen går på export.
Läs mer om detta i pdf-filen!

Den 1 december samlades 37 av Najadklubben västs medlemmar på den årliga varvsträffen i Henån.
Jimmy Johansson från Orust Yacht Service visade oss runt i varvslokalerna och hallen för vinterliggare. För er som inte var där finns en sammanfattning i mappen "Aktiviteter/2018 på hemsidan".