Klubbträff i Öckerö gästhamn

I slutet av maj var det dags för årets träff på Öckerö. Det var 8 st. båtar som samlats under helgen och det blev en mycket trevlig helg i seglingens tecken.

Vädret var med oss och fredagens hårda vindar ersattes av måttliga vindar i 5-6 m/s med sol på lördagen då det var dags för segling.

Vår ”aktivitet” i år var att med 2 st. Najadbåtar segla, med gennaker (N405) och med Code-0 (N355) och optimera segeltrimningen på en kryss hem mot hamnen.

Vi delade upp oss i 2 besättningar och så seglade vi iväg. Först fick vi testat undanvindsseglingen och kunde då konstatera att dessa segel ökar farten markant, speciellt om man mellan halvvind och läns.

På kryssen gavs många tips på hur skotning av genua och storsegel bör göras för att få bättre höjdtagning och fart, för vem vill bli omseglad på havet?

På eftermiddagen var det dags för en gemensam Najaddrink samtidigt som grillarna tändes för den gemensamma middagen i hamnkontorets lokal. Det blev en trevlig middag med mycket skratt långt fram på kvällen.

En finsk Najad 490 kom in i hamnen som också fick vara med på efterfesten efter ha svarat ”rätt” på frågan om vilken låt som var bäst i Eurovision i år! Svaret blev, ”Det var inte den finska låten” och vi nöjde oss med det svaret”!

På söndagen var det lugnt i båtarna men vinden hade friskat i och en del seglade hem och några låg kvar.

 Vi önskar er alla en trevlig sommar.

Gunilla och Tore Vadman

Najad 355, GATT

 Ps Mer om segeltrimningen kommer att läggas in på hemsidans medlemssidor i mapp Login/Medlemmar/Tips & utveckling/Segeltrimning Öckerö.

Vid vårt besök hos UK-Sailmakers i vintras diskuterades segel och segelsättning.

Dessutom visade Anders Nordström upp en båtsmansstol som dom tagit fram.

Klubbens styrelse pratade om att vi eventuellt skulle köpa in en som kunde lånas  och användas av våra medlemmar. Detta hörde Anders som erbjöd sig att sponsra klubben med en.

Denna visades upp på vårt årsmöte i våras och båtsmansstolen finns till låns för alla medlemmar.

Den förvaras hos ordförande Björn Johansson.

Har ni behov av en båtsmansstol ring Björn på telefon 0708-856900.

 Najadklubben Väst

Styrelsen

Sista chansen att vara med i tävlingen Årets bild. Ni har säkert en del bilder från årets seglingar. Titta igenom och skicka in två bilder från trivsamma eller spännande situationer till

info@najadklubbenv.se

Lämna med en kort beskrivning av tillfället.

Styrelsen väljer ut bilder som blir nominerade och som publiceras på hemsidan.

På kommande årsmöte utser mötesdeltagarna Årets bild som belönas.

Insända bilder kan bli en del av bildspelet på vår hemsida.

(Båtar på havet/Najadbilder)

Årets bild 2022

Najadklubben väst var inbjudna till Najadvarvet i Henån för att se det första skrovet av Najad 450 CC next generation.

Den 25 april samlades drygt 20 medlemmar för att se det pågående bygget av första nya Najad 450CC next generation, Najadvarvets nystart av fler Najadbåtar.

Najads vd Fredrik Malmqvist gav oss en detaljerad information av förändringar som görs i den nya generationen, bland annat mycket mer ljusinsläpp, en ny design på akterspegel och förskepp, ändrade material, förstärkta skott, ny förpik och en vattentät förvaring på fördäck för segel.

Läs reportaget i länk;  pdf-filen !


I slutet av januari var vi ett tiotal medlemmar från Najadklubben väst som besökte segelloftet UK.

Anders Nordström berättade om att produktionen framför allt sker i Hong-Kong, Tyskland och Turkiet. Hong-Kong är störst med ca 70 anställda.

Läs mer om detta i pdf-filen !

På den årliga varvsträffen var vi ca 40 förväntansfulla Najadägare som fick en inblick i varvets framtid.  

Najad Yachts AB bildades i våras, och ny VD är Fredrik Malmqvist.

Hexiron AB som äger Najad Yachts köpte i somras också Orust Yacht Service, och ny VD för OYS är Andreas Samuelsson.

Läs mer om detta i pdf-filen!

Den 2 oktober samlades drygt tjugo av Najadklubben västs medlemmar på en klubbträff hos Erlandsons Brygga o Benns i Sisjön. Även Arconaklubbens medlemmar var inbjudna.

Förutom personal från Erlandsons så var även representanter på plats från leverantörerna, Comstedts, Seldén, och Thermoprodukter.

Läs mer om detta i pdf-filen  !    

Najad Yachts flyttar nyproduktion av segelbåtar till Henån efter förvärv av Orust Yacht Service Najad Yachts AB:s moderbolag, har förvärvat Orust Yacht Service AB med tillhörande fastigheter i Henån på Orust. Najad som tillverkar kvalitetssegelbåtar, flyttar därmed tillbaka produktionen till Henån och bolagets tidigare produktionslokaler. Genom förvärvet säkerställs att befintlig erfarenhet och infrastruktur kan nyttjas fullt ut för att öka produktionen och leverera högkvalitativa båtar. Se länk; https://najad.se/najad-yachts-moves-production-back-to-orust-following-the-acquisition-of-orust-yach...

Som tidigare meddelats blir Najad Yachts och Arcona Yachts två separata bolag. Med anledning av detta blir Fredrik Malmqvist ny VD för Najad. Det kommer verkligen att vara både inspirerande och roligt att följa Fredrik när han vidareutvecklar Najad” - kommenterar Håkan Eksandh, ägare av Najad Yachts AB.Vi hälsar de nytillkomna medlemmarna under året välkomna till Najadklubben Väst.
Vilka det är ser ni under förstasidan längst ner till vänster under "Nya medlemmar under året"
Det finns nu även ett uppdaterat medlemsregister from. 2022-02-14 under "Login/Medlemmar".
OBS! Kontrollera att dina uppgifter stämmer och meddela oss via mail om något skall ändras eller kompletteras (rödmarkerat). Det är viktigt att uppgifterna är rätt då vi använder dessa för medlemsutskick etc.