Öckeröträffen 2023

Klubbträff i Öckerö gästhamn

I slutet av maj var det dags för årets träff på Öckerö. Det var 8 st. båtar som samlats under helgen och det blev en mycket trevlig helg i seglingens tecken.

Vädret var med oss och fredagens hårda vindar ersattes av måttliga vindar i 5-6 m/s med sol på lördagen då det var dags för segling.

Vår ”aktivitet” i år var att med 2 st. Najadbåtar segla, med gennaker (N405) och med Code-0 (N355) och optimera segeltrimningen på en kryss hem mot hamnen.

Vi delade upp oss i 2 besättningar och så seglade vi iväg. Först fick vi testat undanvindsseglingen och kunde då konstatera att dessa segel ökar farten markant, speciellt om man mellan halvvind och läns.

På kryssen gavs många tips på hur skotning av genua och storsegel bör göras för att få bättre höjdtagning och fart, för vem vill bli omseglad på havet?

På eftermiddagen var det dags för en gemensam Najaddrink samtidigt som grillarna tändes för den gemensamma middagen i hamnkontorets lokal. Det blev en trevlig middag med mycket skratt långt fram på kvällen.

En finsk Najad 490 kom in i hamnen som också fick vara med på efterfesten efter ha svarat ”rätt” på frågan om vilken låt som var bäst i Eurovision i år! Svaret blev, ”Det var inte den finska låten” och vi nöjde oss med det svaret”!

På söndagen var det lugnt i båtarna men vinden hade friskat i och en del seglade hem och några låg kvar.

 Vi önskar er alla en trevlig sommar.

Gunilla och Tore Vadman

Najad 355, GATT

 Ps Mer om segeltrimningen kommer att läggas in på hemsidans medlemssidor i mapp Login/Medlemmar/Tips & utveckling/Segeltrimning Öckerö.