Aktiviteter under 2023

Klubbträff på Najadvarvet och OYS i Henån 25/11

Vi var ett 40-tal medlemmar som slöt upp för årets varvsbesök. Mycket har hänt både organisations- och båt- mässigt sedan sist.

Vd Fredrik Malmqvist berättade att han nu är koncernchef för OQY (Orust Quality Yachts) som består av fyra bolag, Najad, Orust Yacht Service, Arcona och Sail Yard.

Läs mer om detta i den bifogade pdf-filen 


Båtsmansstol för utlåning

Vid vårt besök hos UK-Sailmakers i vintras diskuterades segel och segelsättning. Dessutom visade Anders Nordström upp en båtsmansstol som dom tagit fram.

Klubbens styrelse pratade om att vi eventuellt skulle köpa in en som kunde lånas och användas av våra medlemmar. Detta hörde Anders som erbjöd sig att sponsra klubben med en. Denna visades upp på vårt årsmöte i våras. Båtsmansstolen finns till låns för alla medlemmar.

Den förvaras hos ordförande Björn Johansson. Har ni behov av en båtsmansstol ring Björn på telefon 0708-856900.

 Najadklubben Väst

Styrelsen

Årets bild

Ni har säkert en del bilder från årets seglingar. Titta igenom och skicka in två bilder från trivsamma eller spännande situationer till info@najadklubbenv.se.

Lämna med en kort beskrivning av tillfället.

Styrelsen väljer ut bilder som blir nominerade och som publiceras på hemsidan. På kommande årsmöte utser mötesdeltagarna Årets bild som belönas.

Insända bilder kan bli en del av bildspelet på vår hemsida; "Båtar på havet/Najadbilder"

Klubbträff i Öckerö gästhamn

I slutet av maj var det dags för årets träff på Öckerö. Det blev en mycket trevlig helg i seglingens tecken. Vädret var med oss och fredagens hårda vindar ersattes av måttliga vindar i 5-6 m/s med sol på lördagen då det var dags för segling.

Vår ”aktivitet” i år var att med 2 st. Najadbåtar segla, med gennaker (N405) och med Code-0 (N355) och optimera segeltrimningen på en kryss hem mot hamnen.

På kryssen gavs många tips på hur skotning av genua och storsegel bör göras för att få bättre höjdtagning och fart, för vem vill bli omseglad på havet?

Läs mer om detta i den bifogade pdf-filen   

Studiebesök på Najadvarvet i Henån

Najadklubben väst var inbjudna till Henån för att se det första skrovet av Najad 450 CC next generation som nu är under produktion.

Den 25 april samlades drygt 20 medlemmar för att se det första skrovet av Najadvarvets nystart. Najadvarvets vd Fredrik Malmqvist tog emot oss och informerade om alla nyheter på den nya Najad 450 next generation.

Läs mer om detta i den bifogade pdf-filen   

Klubbträff hos UK Sailmakers

I slutet av januari var vi ett tiotal medlemmar från Najadklubben väst som besökte segelloftet UK.   Anders Nordström berättade om att produktionen framför allt sker i Hong-Kong, Tyskland och Turkiet. Hong-Kong är störst med ca 70 anställda.

Läs mer om detta i den bifogade  pdf-filen