Aktiviteter under 2023

Klubbträff i Öckerö gästhamn

I slutet av maj var det dags för årets träff på Öckerö. Det blev en mycket trevlig helg i seglingens tecken. Vädret var med oss och fredagens hårda vindar ersattes av måttliga vindar i 5-6 m/s med sol på lördagen då det var dags för segling.

Vår ”aktivitet” i år var att med 2 st. Najadbåtar segla, med gennaker (N405) och med Code-0 (N355) och optimera segeltrimningen på en kryss hem mot hamnen.

På kryssen gavs många tips på hur skotning av genua och storsegel bör göras för att få bättre höjdtagning och fart, för vem vill bli omseglad på havet?

Läs mer om detta i den bifogade pdf-filen   

Studiebesök på Najadvarvet i Henån

Najadklubben väst var inbjudna till Henån för att se det första skrovet av Najad 450 CC next generation som nu är under produktion.

Den 25 april samlades drygt 20 medlemmar för att se det första skrovet av Najadvarvets nystart. Najadvarvets vd Fredrik Malmqvist tog emot oss och informerade om alla nyheter på den nya Najad 450 next generation.

Läs mer om detta i den bifogade pdf-filen   

Klubbträff hos UK Sailmakers

I slutet av januari var vi ett tiotal medlemmar från Najadklubben väst som besökte segelloftet UK.   Anders Nordström berättade om att produktionen framför allt sker i Hong-Kong, Tyskland och Turkiet. Hong-Kong är störst med ca 70 anställda.

Läs mer om detta i den bifogade  pdf-filen